Articles

Hondsdolle heavy metal en pittige punk broederlijk samen in Baroeg

Door Seth Abrikoos
Op drie juni verzamelen punk- en heavymetalfans zich broederlijk in Baroeg: tijd voor een underground punk- en heavymetalavondje met The Frontiers, No Teacher No Pupil, Asociaal Kabaal en Psychose. The Frontiers (mede opgericht door Thijs van der Sluijs, leadgitarist bij Phlebotomized) is een Rotterdamse heavy metal band geïnspireerd door bands zoals Airbourne, Megadeth en Foo Fighters. De band is in de Zuid-Hollandse rock- en metalscene geen onbekende meer. De heren traden onder andere op in de Wacken Metal Battle in Podium Victorie, Cafe The Jack en op het Spijkenisse festival. Mix een bak punk met hardcore en zo krijg je No Teacher No Pupil. Deze Rotterdamse band houdt van songs met ruwe randjes die schuren en scheuren. Asociaal Kabaal is dan weer een nederpunkgezelschap dat durft te spelen met woordgrappen en zelfspot. Bij het optreden rennen de bandleden rond in het publiek en voeren – je verzint het niet – zelfs een aantal yoga-oefeningen uit. Het Almeerse Psychose gooit op zijn beurt punk en hiphop in de blender. Deze combinatie van bands maakt de avond in Baroeg tot een bijzonder geheel. Zware Metalen fotograaf Seth Abrikoos was er bij en legde deze punk- en heavymetalavond vast op de gevoelige plaat. Link naar artikel en foto’s:

Hondsdolle heavy metal en pittige punk broederlijk samen in Baroeg

 

Daemorthan en The Frontiers knallen in The Jack

Door Seth Abrikoos

De Nederlandse deathmetalformatie Daemorthan en heavy metal band The Frontiers wisten met hun shows Café The Jack in Eindhoven goed in beweging te zetten. The Frontiers speelden voor de allereerste keer in hun kersverse bezetting en Daemorthan warmde ons alvast op voor undergroundfestival The March of the Black Horse in maart.  Zware Metalen fotograaf Seth Abrikoos was erbij en legde het feestje vast op de gevoelige plaat.

Link naar artikel en foto’s:

Daemorthan en The Frontiers knallen in The Jack

 

Vermin en The Frontiers knallen op Spijkenisse Festival

Door Seth Abrikoos

‘Kom dansen, lachen, losgaan en genieten midden in Spijkenisse’. Nou nee, dank u wel, maar tussen namen als Gerard JolingJamai en The Kik ontdekte fotograaf Seth Abrikoos zowaar nog echte muziek op de zaterdag. Deathmetalband Vermin had samen met de heavy rockers van The Frontiers de eer om even wat peper toe te voegen aan het festival in de Zuid-Hollandse stad. Opvallend was dat publiek in battlejacket dan ook het terrein betrad toen de bands begonnen te spelen om direct daarna weer te vertrekken.

Link naar artikel en foto’s:
Vermin en The Frontiers knallen op Spijkenisse Festival | Zware Metalen

Groot feest op tweede dag SpijkenisseFestival

Spijkenisse – Gistermiddag werden de optredens van de lokale talenten al goed bekeken, maar ‘s avonds ging het spreekwoordelijke dak eraf tijdens het optreden van Gerard Joling.

Ook vandaag zijn er weer diverse optredens te bekijken. Kijk voor het programma op www.spijkenissefestival.nl

Link naar artikel en foto’s:
Groot feest op tweede dag SpijkenisseFestival – Al het nieuws uit Nissewaard (grootnissewaard.nl)

The Frontiers worden gedraaid in De Keiharde Podcast van Radio 2

door Thomas Harteveld

The Frontiers‘ nieuwe single ‘D.M.’ is gedraaid bij De Keiharde Podcast van Radio 2. Suzanne Bosman en Mike Arntz van De Keiharde Podcast zijn zelfs zo enthousiast dat ze het nummer willen doorsturen naar 3fm. In radioshow Bang Your Radio vertelt zanger Tim daarover.

Ze hebben de voorronde van de Grote Prijs van Dordt gewonnen en spelen op 5 maart 2022 in de finale in Bibelot in Dordrecht. De show in Capsloc in Capelle is verplaatst naar 2 april met lokale band Annie Wine en de rockband Crashing Bats uit Den Haag.  The Frontiers hebben de Lekker Bezig Bokaal gewonnen bij Metropolis Festival in 2018. In 2020 spelen ze in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam als publieksfavoriet.

De heavy rock’n’roll band uit Rotterdam / Spijkenisse haalt voor D.M. inspiratie uit Airbourne, Motörhead en een beetje Mötley Crue. In het algemeen zijn dat Metallica, Iron Maiden en AC/DC. De band is begonnen als schoolband op 13 jarige leeftijd in 2012. 

D.M gaat over iemand die heel veel aandacht vraagt maar geen aandacht terug wil geven. Let ook op  de ‘easter egg’ in de solo. In maart komt willen ze een nieuwe ballad uitbrengen

De band bestaat uit: 
Tim van den Bogaerdt (zanger en bassist)
Thijs van der Sluijs (Lead gitaar)
Romano Kalpoe (Rhythm gitaar)
Wouter Michawitz (drums)

Opname studio: Rock Inc. Entertainment. Het opnieuw opgenomen album Barrier Breached is opgenomen bij LGM Studio in Rotterdam (onderdeel van de prijs van de Lekker Bezig Bokaal van Metropolis Festival). Daarvan draaien we ‘Memento Mori’. 

Eerder interview met The Frontiers nadat ze de publieksprijs voor de finaleplek in de Grote Prijs van Rotterdam 2020 in de categorie Bands hebben gewonnen

Link naar artikel en interview (rechts bovenin):
http://radiocapelle.nl/podcasts/5272-the-frontiers-worden-gedraaid-in-de-keiharde-podcast-van-radio-2/

#1 – Rooie oortjes en muzikale alleskunner Tom de Wit (S05)

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz metaalkabaal voor jou en door jou samengesteld. In de deze aflevering hoor je onder andere muziek van The Frontiers en Draconian. 
Als De Keiharde een mail krijgt van luisteraar Anne-Marie over backstage- avonturen tijdens een concert in Den Bosch worden Suzanne en Mike zo nieuwsgierig dat er met haar moet worden gebeld. Het levert ons rooie oortjes en haar een Keiharde Pödcast t-shirt op. Natuurlijk wordt ook haar verzoek van Anthrax, “Any place but here” gedraaid.
Muzikale alleskunner Tom de Wit bracht afgelopen november zijn nieuwe album “Fountains” uit. Een progressieve metal plaat die het predicaat progressief zijn eer aan doet. Tom neemt je op het album mee naar diverse stromingen in deze muziek en verteld hier zeer enthousiast alles over.
Suzanne heeft een metaltip uit Brabant meegenomen die zwart als de nacht is. Urfaust en het nummer “Unter Töchtern der Wüste” wordt gedraaid. Mike is in een melancholische bui en heeft uit zijn platenkast een album van Angel uit 1975 meegenomen.

Mail al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen naar: dekeiharde@avrotros.nl of volg ons via Instagram De Keiharde Pödcast.

Vind het je leuk om door ons te worden gebeld, zet dan ook je telefoonnummer in de mail!

Link naar artikel en podcast:
https://www.nporadio2.nl/podcasts/de-keiharde-podcast/64642/1-rooie-oortjes-en-muzikale-alleskunner-tom-de-wit-s05

Gratis festival in de Papestraat: ‘We willen de buurt tot leven brengen’

door Lianne Deunhouwer

‘Er zijn muziek-, dans- en kunstacts; je kan er de hele dag rondstruinen.’ Zaterdag 28 augustus kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de Papestraat bij het gratis festival Papestraat Leeft. Teddy Meijer vertelt bij Haags Bakkie waarom Hagenaren dit niet mogen missen.
Er zullen maar liefst 17 optredens plaatsvinden, elk op de stoep voor een andere winkel of horecagelegenheid. Hiermee wil de festivalorganisatie ook de lokale ondernemers in het zonnetje zetten, wat ze volgens Meijer goed kunnen gebruiken, zeker in deze tijd. ‘Veel ondernemers hebben het zwaar gehad, dus zij mogen ook in de spotlight staan. Daarbij heeft de straat de afgelopen tijd te maken gehad met werkzaamheden, dus ze zijn weer helemaal klaar voor gezelligheid.’

‘Leukvoordeburen’

Met de huidige onzekerheid rondom de organisatie van festivals, was het ook voor de organisatie van Papestraat Leeft een spannende tijd. ‘We houden zeker rekening met de coronaregels’, zegt Meijer. ‘We hebben zelfs met de politie een coronaplan opgesteld. Je wilt het gewoon goed en veilig organiseren.’
Eén van de acts die zaterdag de vers gerenoveerde Papestraat mag sieren, is het jazztrio van Miguel Sucasas, die op de saxofoon een begrip werd in de Haagse jazzwereld. ‘Hiermee willen we de straat tot leven brengen. Andere jaren werd de muziek binnenin de zaken gespeeld, maar nu met corona doen we het buiten; wel leuk voor de buren!’

Link naar artikel:
https://denhaagfm.nl/2021/08/28/gratis-festival-in-de-papestraat-we-willen-de-buurt-tot-leven-brengen/

Den Haag Leeft. Papestraat vol muziek

Onder het motto ‘Papestraat Leeft’ zorgen de winkeliers en artiesten zaterdag voor een feestelijke sfeer. Tussen 12.00 en 20.30 uur wordt op zeventien plekken muziek gemaakt door negen solisten en/of bands.
“Het doel is onze straat weer goed op de kaart te zetten na de coronamaatregelen en de herinrichting. Het ziet er nu weer netjes en gezellig uit en dat willen we vieren,” zegt Claire de Bruijn van Hug the Tea, specialist in alles wat met de Japanse thee en de bijhorende ceremonie te maken heeft. “Elk halfuur is er een optreden voor een van de winkels en horecazaken. We hebben veel genres: jazz, country, indie, pop, rock, dance, singer-songwriters en nog meer.”
Op het programma staan onder meer saxofonist Felipe Castro, zanger-gitarist Roberto Galanto, het Miguel Sucasas Trio (jazz), Trio Sisyphe (klassiek), The Frontiers (heavy metal), zangeres Valentina Rose en de dansgroep Latin Fire Dragons.
‘Papestraat Leeft’ maakt deel uit van de campagne Den Haag Leeft, die is opgezet met steun van de Popunie, Fonds 1818 en Cultuurschakel om winkelstraten onder de aandacht te brengen en contacten tussen ondernemers en publiek te stimuleren. Ook in de Piet Heinstraat is zaterdag (12.00-17.00 uur) een klein festival.

PAPESTRAAT STRAATMUZIEK FESTIVAL 28 AUGUSTUS: DEN HAAG LEEFT!

door Jacquie Derckx

ZATERDAG 28 AUGUSTUS IS ER STRAATMUZIEKFESTIVAL IN DE PAPESTRAAT VAN DEN HAAG, DAT IN SAMENWERKING MET DEN HAAG LEEFT! WORDT GEORGANISEERD. VAN 12:00 TOT 21:00 UUR ZIJN ER DIVERSE OPTREDENS VAN 30 MINUTEN MET BANDS, MUZIKANTEN, (SALSA)DANS EN KUNST.
Elk halfuur is er een optreden voor een van de winkels en horecazaken in de Papestraat. Het is een uitgebreide variatie van muziekgenres:  jazz, country, Indie, pop, rock, dance, art, klassieke, sing&songwriters, akoestische en wereld muziek. Daarnaast painting, dans en kunst. Hieronder een overzicht van de artiesten.
Het idee van het festival is om delen van de stad te verbinden en te ondersteunen die normaal niet vaak bezocht worden. Het is de bedoeling dat het publiek meereist naar elke locatie, als doel om lokale artiesten en lokale bedrijven te ondersteunen, en integratie te bevorderen door middel van muziek en cultuur. Papestraat Leeft is de vijfde editie van Den Haag Leeft en wordt deze editie ook in de Piet Heinstraat Den Haag Leeft georganiseerd.
De Papestraat is in het afgelopen jaar gerenoveerd, de straat heeft een opknapbeurt gekregen en ziet er weer piekfijn uit. De BIZ Hofkwartier  draagt bij in het festival mede om de vernieuwde straat feestelijk te vieren samen met de bewoners en ondernemers.

PROGRAMMA OVERZICHT: PAPESTRAAT SCHEDULES

The Frontiers:  Een vierkoppige heavy metal band uit Spijkenisse met een eigen geluid en veel zin om te spelen. In april 2018 hebben ze hun eerste album genaamd Barrier Breached uitgebracht en na het vinden van een tweede gitarist zijn ze weer op zoek naar optredens. Ze hebben gespeeld op festivals als Bernisse On Stage, Spijkenisse Festival en Metropolis. Speciaal voor dit evenement is er een akoestische set samengesteld en dat belooft wat!

Berto Galanto:  alias Roberto Galanto, is een veelzijdige professionele zanger en gitarist. Een typische combinatie tussen opera, populaire Italiaanse liedjes en jazz muziek. In feite is hij een opera bas-bariton en een Italiaanse jazz crooner in één. Hij heeft diploma’s op het gebied van klassieke muziek en jazz muziek. Hij zingt in het Engels, Frans, Braziliaans, Spaans en natuurlijk Italiaans. Hij heeft al eerder opgetreden in het Hofkwartier en is in Den Haag geen onbekende.

Felipe Castro: uit Rijswijk afkomstige saxofonist, geboren in Peru, opgegroeid in Venezuela, vijftien jaar woonachtig in Spanje geweest, kwam ruim twee jaar geleden met zijn gezin aanwaaien in Rijswijk. In Spanje werkte de saxofonist (46) samen met wereldberoemde sterren als Kate Ryan, Miguel Ríos en Boney Tyler en was vooral actief in de Latijns-Amerikaanse muziek scene. Maar ook werkte hij onlangs samen met het gerenommeerde Metropole Orkest en nu is er samenwerking met Alain Clark.

Miguel Sucasas Trio: Miguel Sucasas – Saxophones; Yussif Barakat – Double Bass; Owen Hart Jr – Drums
Miguel Sucasas is een jonge Spaanse muzikant, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij toert door Europa met zijn muziekprojecten en heeft twee muziekalbums met zijn originele muziek. Samen met zijn jazzband spelen ze eigen composities en ook enkele klassieke Jazz standards.

Pascal Janssen, trompet: Gelauwerd jazztrompettist uit Leiden. Zeer actief op de lokale scene sinds de jaren 90. Studeerde bij ons welbekende Haagse Jarmo Hoogendijk en Eric Vloeimans. Zijn invloeden zijn talrijk, bijvoorbeeld Freddie Hubbard en Woody Shaw, maar ook Radiohead, Piazzolla en Bach.

Valentina Rose: Valentina Rose neemt je mee terug in de tijd. Ze laat je door haar vintage uitstraling hunkeren naar het oude Parijs. Flaneer met haar langs de Seine om uiteindelijk neer te strijken in een fluwelen fauteuil om je te laten betoveren door haar verenwaaierdans. De songstress streelt je oren met muziek uit de jaren ’20, ’30 en ’40. Geïnspireerd door zangeressen, actrices en danseressen als Edit Piaf, Sally Rand en Gypsy Rose Lee. Met elegantie, humor, zachtheid en kracht viert ze met jou het leven en vrouwelijkheid.

Art by Surya:  Surya is een bevreidingskunstenares #liberatingartist ; Zij is geïnspireerd door rauwe, ongepolijste emoties en expressie. Deze emoties vindt zij onder andere in muziek. “Kunst is voor mij een expressie van de ziel en mijn werk is dus altijd een uiting daarvan” (Expressief abstract) ~ Surya. Zij zal ons meenemen in haar schilderkunst bij Papestraat Leeft.

Latin Fire Dragons: Raquel is een dansinstructeur uit Miami, Florida. Ze heeft al meer dan 18 jaar ervaring in lesgeven, en zal op Papestraat een uitvoering en dans workshop geven.

Trio Sisyphe: Guido Scur – Flute, Anastasiia Krivosheina – Viola, Yannos Toscas – Double Bass

Kamermuziekmilieu nieuw leven inblazen met het arrangeren van stukken voor de ongebruikelijke bezetting (fluit, altviool en contrabas) was het doel van artistiek leider Anastasii Krivosheinop: een ensemble met een breed stijlrepertoire.  In april 2021 had Trio SISYPHE een reeks succesvolle uitvoeringen met stukken van J.S. Bach, J.B. Vanhal en E. Schulhoff. Nu, met een uitgebreid repertoire gaan zij op toernee door Nederland. Ze bieden het publiek een informele sfeer, die uitnodigt tot een actieve rol als luisteraar. Het uiteindelijke doel van Trio SISYPHE is om een breder publiek naar de wereld van klassieke muziek te trekken.“

HET BELOOFT EEN GEZELLIGE DAG TE WORDEN, IN EEN VAN DE GEZELLIGSTE STRATEN VAN DEN HAAG. VAN HARTE WELKOM!
Dus volop belevenissen op de zaterdag en het is zeker nier de eerste keer dat Hofkwartier en het Zeehelden kwartier elkaar vinden. Den Haag Leeft! organiseert eendaagse muziekfestivals in verschillende straten en wijken in Den Haag met aandacht voor lokale ondernemers.
Het idee van het festival is om delen van de stad te verbinden en te ondersteunen die normaal niet vaak bezocht worden. Den Haag Leeft heeft als doel om lokale artiesten en lokale bedrijven te ondersteunen, en integratie te bevorderen door middel van muziek en cultuur.
DEN HAAG LEEFT KUN JE VOLGEN VIA HTTPS://LINKTR.EE/LEEFTFESTIVALS
Daarin zullen wij de artiesten aankondigen, de locaties aankondigen en andere updates plaatsen. Het programma is te vinden op Instagram: Den Haag Leeft (@denhaagleeft) en er worden flyers verspreid
Let op: Vanwege de huidige corona-omstandigheden kunnen de tijden van het evenement en de details van het evenement nog worden aangepast.
TICKETS: GRATIS
TIJD:12:00 – 21:00
DATUM: 28-08-2021
LOCATIE: PAPESTRAAT DEN HAAG

Link naar artikel:
https://www.hofkwartierdenhaag.nl/

DIT WAS DE SENA PERFORMERS GROTE PRIJS VAN ROTTERDAM 2020 FINALE VAN BANDS!

Op zaterdag 19 september vond de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 finale van Bands plaats in Grounds. Benieuwd naar hoe de avond was? Check dan snel de aftermovie en de foto’s van Bands!

In Grounds in Rotterdam namen de vijf finalisten uit de categorie bands het tegen elkaar op. Er werden fantastische optredens neergezet door Philippine, Willem ’t Hart, Dragonfruit, The Frontiers en Lucky Blue waar het publiek in de zaal, via de livestream en de jury van kon genieten.

Lucky Blue ging er met de juryprijs vandoor en werd de grote winnaar van de avond. De Publieksprijs ging naar de act die de meeste stemmen wist te verzamelen tijdens de livestream: The Frontiers!

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op een succesvolle finale weekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die in dit door corona getroffen jaar tóch nog heeft kunnen plaatsvinden. Vanwege de Covid-19 maatregelen waren de finales te volgen via een livestream.

Benieuwd naar de foto’s? Check een aantal van de Bands finale hieronder en kijk voor meer op de Facebook pagina van de GPR.

Dragonfruit, Lucky Blue, Philippine, Willem ‘T Hart en The Frontiers zijn finalisten in de Grote Prijs van Rotterdam 2020 categorie Bands

door redactie 3voor12 Rotterdam

Zaterdag 19 september is de finale in Grounds. Je kan een kaartje kopen voor de live-stream

De vijf finalisten van de Grote Prijs van Rotterdam (organisator Popunie) zijn bekend in de categorie Bands. DragonfruitLucky Blue,  Philippine en Willem ‘t Hart hebben de demo-jury overtuigt. The Frontiers wint de publieksprijs en staat ook in de finale. De finale is op zaterdag 19 september (tijdschema). De locatie is Grounds. Een kaartje voor de live-stream haal je hier. Met:  ⁠ 

Dragonfruit maakt live-indruk op Motel Moziaque Plaza 2019. Heel het optreden dansen er mensen uit het publiek mee, zoals ook te zien valt in het filmpje van Dragonfruit. Inmiddels getekend bij Super-Sonic Jazz met nieuwe single ‘Wasted’ en een tof interview bij NPO Soul & Jazz

Lucky Blue‘s debuutsingle ‘Alone’ is 4x achter elkaar gedraaid in de ochtendshow van 3FM door DJ Sander Hoogendoorn en uiteindelijk ook dé 3FM Lentehit 2020 geworden. De jonge Rotterdamse band maakt vrolijke indierock met surfrock. Genoteerd na de show bij Muziek bij de Buren Rotterdam: ‘Van Lucky Blue krijg je spontaan zin in de lente & zomer. Lucky Blue is een vrolijke laidback Mac DeMarco achtige band die je wild kan laten dansen, rustig meebewegen of weg dromen. Lees hier het interview met Lucky Blue.

Philippine zorgt er voor dat liefhebbers van de betere popsongs met country invloeden er een act bij hebben om in de gaten te houden. Het is geïnspireerd door Philippine’s grote idool Maggie Rogers en doet denken aan Grammy-winnares Kacey Musgraves.  ‘Gone has everything to become a huge success. The song deserves all the attention. Start streaming it as soon as possible!’ aldus Le Future Wave

Willem ‘t Hart maakt hiphop, elektronica en fusion jazz en heeft recent heeft getourd met Gregory Porter. Hij zit in de band bij Kay Slice. Live-sessie bij Operator Rotterdam.

The Frontiers  wint de publieksprijs voor de finale. In 2018 winnen de hardrockers de Lekker Bezig Bokaal op Metropolis Festival. Alle mogelijke links via Linktree

Bekendmaking andere finalisten

Liza Weald, Nana M. Rose, Naomi Snell, LUCAS en Rum for Breakfast zijn de finalisten bij de Singer-Songwriters.
Tiziana, Fabz Pi, Dirikteur, Bkk en Giatherapper zijn de Hiphop finalisten in 2020.
Pildrin, Vypess, Curi, Hebbe en Port Patrol zijn finalisten bij Electronics in 2020.

Lees hier meer over het prijzenpakket.

Link naar artikel:
https://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/update~3c50aa75-42d4-423f-93a2-d4378746d0a4~dragonfruit-lucky-blue-philippine-willem-t-hart-en-the-frontiers-zijn-finalisten-in-de-grote-prijs-van-rotterdam-2020-categorie-bands~.html

The Frontiers wint publieksprijs voor finaleplek in de Grote Prijs van Rotterdam 2020 in de categorie Bands

door Thomas Harteveld

The Frontiers heeft de meeste stemmen behaald in de categorie Bands voor de Grote Prijs van Rotterdam. Daarmee hebben ze de publieksprijs gewonnen voor de finaleplek op zaterdag 19 september. Het is nog even afwachten hoe de finale gaat zijn met corona. 

Ze spelen al vanaf 12 jarige leeftijd en hebben de eerste nummers geschreven op 14 jarige leeftijd.  In 2018 wint de band de Lekker Bezig Bokaal bij Metropolis Festival voor muzikanten die gemiddeld jonger dan 18 jaar oud zijn.  Toen hebben ze een Demo EP uitgebracht Barriers Breached. Daarna heeft de band onder meer op het Spijkenisse Festival gespeeld en zijn ze veranderd van drummer. Inmiddels zijn ze bezig met goede opnames van die demo EP die nog in 2020 moet verschijnen. Met een mix van hard rock, heavy metal, punk en thrash metal. ‘Het is lekker stevig.’

Thomas en Samira van radioprogramma Bang Your Radio spreken de blije frontman en bassgitarist Tim van den Bogaerdt van The Frontiers (instagram / facebook) . De eerste vraag is: hoe hebben jullie gehoord dat je de publieksprijs hebt gewonnen voor de finaleplek bij de Grote Prijs van Rotterdam 2020 in de categorie Bands?

Link naar artikel en interview (rechts bovenin):
http://radiocapelle.nl/podcasts/4225-the-frontiers-wint-publieksprijs-voor-finaleplek-in-de-grote-prijs-van-rotterdam-2020-in-de-categorie-bands/

The Frontiers

door Nicky Baldrian

are a diverse metal trio from Spijkenisse in The Netherlands. They have a new eight track CD out now called ‘Barrier Breached’ which runs in at just under thirty-minutes long and is the band’s debut album.

The Frontiers are: Tim van den Bogaerdt – bassguitar/vocals, Thijs van der Sluijs – guitars/backing vocals, Jesper Kool – drums on the album, Richard Poschmann – current drummer. It was around two o’clock in the afternoon on a warm and sunny Dutch day and bassist Tim van den Bogaerdt has just had burritos for lunch and chicken for dinner. When van den Bogaerdt was in the first grade of high school he mentioned something about playing the guitar to a friend of his. “My math teacher heard me and said to me, almost outraged: ‘Why haven’t you told me you play guitar? Come play with us next Friday, two guys from your year will come as well, they have been playing for some time now.’ The actual plan was that I would become the bands guitarist,” he tells me. The next Friday he went to school to practice with the band. Tim already knew the drummer Jesper Kool from elementary school, but he didn’t know the guitarist Derk. “He had brought someone as well, Thijs, who I knew a little as we were in the same baseball team. I remember thinking that I would never get rid of the man. Since that evening we have been friends. Derk guit the band after three years., so we continued with the three of us. Jesper quit the band after recording the album, as he was moving across the country. After looking for a drummer for quite a while we went to a music night at a local music academy, where we saw playing Richard with another band. I looked at Thijs and we both said: ‘We need him’.” he smiles. Tim started playing the guitar when he was ten years old. “I never thought about taking lessons until a friend asked if I would join him in taking lessons,” he expresses. At first the young guitarist wasn’t completely sure. but in the end he agreed. “After four years I stopped taking lessons because I didn’t like the course my teacher was taking, and I disliked having homework, so I started practicing myself and got a lot better than I did in the last few years. I’ve also grown while playing with the band, as we learned from each other. Since then I have developed a love for music and founded the band The Frontiers together with Thijs,” he explains to me. In the first grade of high school a goof friend of guitarist Thijs van der Sluijs, Derk, asked if he wanted to drop by the next Friday to practice with a band, he was putting together with their math teacher and some other guys. “Of course I tagged along, and I met Jesper, as I already knew Tim a little. They were looking for a bass player, but all three of us were guitarist, so we decided that every other song we played we’d switch instruments. Gradually it became clear that Derk and I were the better guitar players, so Tim decided to switch to bass guitar, which he really enjoyed. When we started, we played classic rock covers and performed at small stages. After some time I’m glad we succeeded in writing our own music and finishing our album,” he smiles. Thijs started listening to rock and metal when he was young, and he was (and still is) a big fan of AC/DC. “Their music was one of the primary reasons for me to pick up the guitar. I started playing when I was seven years old and focused majorly on rock and metal,” he enthuses. Drummer Richard Poschmann has always loved music and he really had a feel for rhythm. “I was always drumming on everything. When I was ten years old, I wanted to play drums, but I wasn’t allowed to have a drumkit, so I took percussion lessons. I bought a cheap electric kit in 2012, and a better one in 2014. I have been expanding my kit ever since. I have never taken drum lessons, but I’ve thought myself to play song by bands such as Metallica, AC/DC and Black Sabbath. I have come to the level that I’m able to play songs by bands such as Lamb of God, Dream Theater, Tool, and some Cattle Decapitation,” he tells me. The Frontiers started writing their first songs while their last guitarist was still in the band. “We performed the first songs we ever wrote, Mister Bully, with him in the band. When he quit the band after some disagreements on the band’s future, we wrote another seven songs over a two-year period. Most of the time Thijs and I write our songs together. One of us works out a tune, the other either complements it or dismisses the riff. With this method you keep the best riffs and the best songs. Some songs are exceptions, which have been written by either Thijs or me. We have started thinking of recording the album somewhere halfway 2016 and actually did record it in March 2018. We did one week of recording, mixing and mastering and the result was Barrier Breached, our debut album,” smiles Tim. Over the years, The Frontiers have become heavier than their live cover songs, by applying double bass in the songs. “ We also have become heavier as the band members who listened to softer rock rather than hard rock and metal have quit the band. In return we received Richard, who is definitely as heavy as we are.
When writing stuff we can be inspired by anything and we usually send the riffs we came up with to the rest of the band to check out and improve if needed.” Expresses Tim. The bands that have influenced The Frontiers writing are bands such as Foo Fighters, AC/DC, Airbourne, Metallica, Iron Maiden, Volbeat, Motörhead. Not only have they inspired the lads to write music, but they also look at them to form their stage performance. Both Tim and Thijs have played baseball for a long time, although Tim stopped playing last year. “We also both finished our final exams this year, so we sadly spent a lot of time on school the past year. As we’re still seventeen and eighteen years old, we do have enough spare time, but school takes up a major part. For the band I try to arrange gigs and do the promotion on social media. In addition to all of this I work two days a week in a restaurant and I give guitar lessons. In the time that is left I practice my vocals and practice with The Frontiers,” he tells me. Tim is a passionate musician, and he believes that The Frontiers music differs from other bands as they have created their own sound. Thijs and van den Bogaerdt both come up with ideas and they then combine them. This way of writing music results in songs that contain different genres. “We also like to blend more straight forward riffs with more complex riffs. The fast and amazing guitar playing by Thijs, the spot-on heavy drumming by Richard and the aggressive bass and vocals by me, which I alternate with more feely acoustic guitarwork, form a sound that is clearly recognisable as The Frontiers. In addition, our crowd thinks our live shows are kick-ass,” he says with spirit. “We do this by keeping the crowd involved in the show and we strive to get better, louder and heavier every time we perform.” It’s hard for Tim pick a favourite as every song for him personally has its wn charm and its own element that makes it a great song. “Where one song is more technical, another makes you feel good, and another has a better riff. Every song has something to it that makes me smile. I am proud of every sing and secretly listen to it myself every once in a while,” he says with satisfaction. The Frontiers shows are going very well, and the band are playing bigger and more known stages than when they started. “We have been asked to return by some places to play again as they liked our show and our music. As I’ve said before, we strive to make every performance better than the last one. We would like to keep this flow going and try to grow and be more known,” he smiles.
“One of my dreams is that we have the audience sing the lyrics to me.” The band recorded ‘Barrier Breached’ in one week at Micron Audio. They did the recording, mixing and mastering together witch Michel Burgwal, who has guided the boys through the whole process and did his best to help them to excel. “We really liked recording there because there wasn’t a lot of pressure and everything went smooth. Thanks to Michel we were able to put together the album Barrier Breached and put our own sound on the record.” For the future the band would like to reach a bigger audience, through playing more gigs and festivals and spreading their music via more platforms. “We’re already on quite a bunch, but we’d like to see more people listen to it and grow more in name. One of the best things of playing in a band is still playing live, so we’ll definitely do more of that. Most of all we really want to keep working on new music and play together as The Frontiers,” concludes Tim, bringing an end to our conversation. You can get ‘Barrier Breached’ from the following platforms: RN Direct, iTunes & Apple Music, Amazon, eMUSIC, Spotify, Google, Anghami, Deezer, WiMp/Tidal, Claromusica, Juke, SoundCloud, Shazam, Gracenote, Kanjian, Pandora, Napster, Melon, iHeartRadio, 7Digital, Saavn, Bugs!, Bandcamp, YouTube.
Check The Frontiers out at
www.facebook.com/The-Frontiers-821300657883189/
www.instagram.com/the_frontiers/
https://thefrontiers4.bandcamp.com/releases_/
https://www.youtube.com/channel/UCJKJHSKuk0hMX3olYTtWRHQ
https://open.spotify.com/album/639Z6n7quMMYaeH8ygsdzk?si=SufmTsZ2QKiladgmTs_RPw/
https://itunes.apple.com/nl/album/barrier-breached/1370595334_/

Link to buy magazine:
http://rocktopia.co.uk/index.php?option=com_digistore&controller=digistoreProducts&task=list&cid=2&Itemid=535

Reviews roundup – Sodom vs. A Tribute To Yes vs. Knightlife vs. Randy Mcallister vs. Light Among Shadows vs. The Frontiers

by STUARTAHAMILTON

The Frontiers
Barrier Breached
Soulhouse Studios
To Holland now and the unpronounceable town of Spijkenisse to meet an up and coming power trio called The Frontiers.

And what do we have? Well there is certainly plenty of energy as benefits a bunch of young ‘uns. The opening title track certainly bursts with life as they take a punky approach to their music. A fine start. But after that it gets a bit hit and miss, almost as if The Frontiers aren’t entirely sure who they want to be yet. Next up are a couple of so-so mainstream alt-rock tracks which saw my finger straying towards the skip button. But then you reach ‘Memento Mori’ and the harder, more focused edge to it, draws you back in.

In fact it’s the second half of the album that has the greater weight so maybe some different sequencing might have made a difference. To be fair, they’re young, it’s their debut and they’ve young, it’s their debut and they’ve put this together themselves so fair play for getting this far. They might want to consider a dedicated vocalist and I’d still like it if they concentrated more on one sound rather than throwing all their influences into the mix but there is a very strong EP in here that suggests they’ve got enough to climb the ladder.

The Frontiers ‘Barrier Breached’ Hard Rock Independent Release

by Paul Hutchings

By my reckoning, The Frontiers average age is seventeen. The Three-piece from Holland consists of Tim Van Den Bogaerdt on bass and vocals, guitarist and vocalist Thijs Van Der Sluijs and drummer Jesper Kool (currently replaced by Richard Poschmann). Eight tracks, 34 minutes, and after the first track, ‘Barrier Breached’, you fear that this is all going to be punky pop-post metal which had boundless energy but little direction. That’s until you reach ‘Circles (Pt II)’, a five-minute-plus acoustic guitar led number which changes pace and direction dramatically and provides a delightful breather in the middle of an angstridden release. The rest of the album is a spiky, raw offering with the early edge of 1980 Maiden meets angry Green Day. Whilst the band can rock out the jams with the best, the vocals do require some polish to move the sound on from a demo recorded in the garage, which is how it appears at times. Still, it’s a promising first shot from a band who have time on their side. I wish them all the best.
POWERPOINTS: 1 2 3 4 5 6

Link to buy magazine:
https://powerplaymagazine.co.uk/shop/p/powerplay-211-august-2018

Lichtset komt goed terecht

Vorig jaar kon je een lichtset van het merk Showtec winnen in Musicmaker. De band The Frontiers uit Spijkenisse won de set vanwege deze urgente reden: ‘Wij lenen voor onze optredens nogal wat spullen van oude rocker en Hammondspeler John Fengler. Door een brand in een wietplantage in een naburige garagebox is John al zijn spullen kwijt geraakt. Ook het licht! Sindsdien spelen we bij daglicht of in het donker.’

Hartverscheurend natuurlijk. Nadat de lichtset verstuurd was, hoorden we niets meer van de band, maar ineens kregen we hun debuutalbum binnen op de redactie, met de vermelding: ‘Nadat we met The Frontiers de Showtec-lichtset hadden gewonnen, ging het ons voor de wind. We hebben een aantal geweldige shows gespeeld waarna we genoeg zelfvertrouwen kregen om de studio in te gaan en ons werk op te nemen. Het resultaat is ons eerste album Barrier Breached dat nu voor u ligt. We zijn heel benieuwd wat u van het album vindt!’
Helaas konden we geen plekje vrijmaken voor een recensie, maar we vinden het album te gek en zijn heel blij dat de lichtset zo goed terechtgekomen is. Rock ze!

Spijkenisser band The Frontiers uit Spijkenisse wint op Metropolis Festival

Spijkenisse/Rotterdam – Hardrock/Heavymetal band The Frontiers uit Spijkenisse heeft afgelopen zondag de Lekker Bezig Bokaal op de Talent Stage van het Metropolisfestival in Rotterdam gewonnen.

The Frontiers mocht net als drie andere talenten een optreden van 20 minuten verzorgen op het festival ( https://www.metropolisfestival.nl/nieuws/drukbezochte-jubileumeditie-metropolis/ ). De band zette een goede show neer, die gevuld was met eigen nummers van hun in april uitgebrachte album Barrier Breached. Naast de bokaal wonnen de leden van de band een prijzenpakket dat hen verder zal helpen in de muziekwereld.

Aan het einde van de zomervakantie mag The Frontiers tevens tijdens het Puls-blok op de zaterdag op het Spijkenisse Festival optreden. De drie leden van de band zijn de 17-jarige Tim van den Bogaerdt (bas/zang), drummer Jesper Kool (16) en de even oude Thijs van der Sluijs (gitaar/zang). Kijk ook op https://open.spotify.com/artist/7CyTglItrx7JvYK6DGOHVA
Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Link naar artikel:
https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/actueel/84140/spijkenisser-band-the-frontiers-wint-op-metropolis-festival

De hard rockers van The Frontiers uit Spijkenisse winnen de Metropolis Festival Lekker Bezig-Bokaal 2018

door Redactie 3voor12 Rotterdam

Openen het Eendracht Festival op donderdag 19 juli
The Frontiers, hard rockers uit Spijkenisse, winnen de Metropolis Festival Lekker Bezig-Bokaal 2018. In de jury zaten onder meer Francis Pronk (Popronde Rotterdam) en Robin van Essel (The Daily Indie).
In het verleden hebben onder meer SpeakEasy en The Tambles de Lekker Bezig-Bokaal op Metropolis Festival gewonnen.
De winnaar van de Metropolis ‘Lekker Bezig-bokaal’ wint:

  • Een professionele fotoshoot
  • Studiotijd in LGM Studio
  • Een optreden op het Rotterdamse showcase festival Eendracht Festival op 19 juli ’18 (als opener)
  • Een adviesgesprek met de Popunie
  • Plus het bijwonen van drie Meet The Pro sessies bij de Popunie

Vier talentvolle jonge acts (die gemiddeld onder de 18 zijn) zijn door de programmeur van Metropolis Festival gekozen uit tientallen aanmeldingen voor de Talent Stage (powered by Popunie):

  • Maj Wouterson (R&B / jazzy pop) uit Amsterdam
  • Rock Season (de jongste Classic Rock coverband van Nederland) uit Bergen op Zoom
  • The Frontiers (hardrock) uit Spijkenisse
  • Left In Suspense (alternative rock) uit Berkel en Rodenrijs

Link naar artikel:
https://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/update~ea2f0a6e-e04d-49a1-a258-83dd97e9df6a~de-hard-rockers-van-the-frontiers-uit-spijkenisse-winnen-de-metropolis-festival-lekker-bezig-bokaal-2018~.html

Bij ‘Fanatics’ pakken The Frontiers de publieksprijs

The Frontiers heeft donderdag in de Maassilo een uitzonderlijke prestatie geleverd. De band uit Spijkenisse won met eigen compositie ‘Ur Paranoïd’ de publieksprijs van ‘Fanatics’.

SPIJKENISSE – “Het was een waanzinnig goed optreden met een exellerende Thijs van der Sluijs op gitaar als de reïncarnatie van Johnny Winter, een stampende woest plukkende en stuwende braniezanger Tim van den Bogaerdt op bas als zichzelf en last but not least de uit de speakers knallende basedrum van de bescheiden drummer Jesper Kool, die met zijn spel zijn collega’s stuwt naar grote hoogten.” Deze jongens van 5 Vwo van het Scala college zijn amper 16 jaar, maar spelen al drie jaar samen en vormen daardoor een hechte groep. Daardoor hebben ze een voorsprong op hun leeftijdsgenoten. Hun drive is om de wereld zoals ze dat zien muzikaal te vertalen naar eerlijke, no nonsense, recht toe recht aan speedrock omlijst door een energieke performance. De prestatie van The Frontiers werd ook opgemerkt door ‘Straatschoffie van Hoogvliet’ Hef, die er veel waardering voor had in zijn commentaar als jurylid van Fanatics: “Die blonde met dat lange haar, geweldig om te zien hoe die zich op het toneel onbevangen presenteert.” Deze aanstormende talenten lieten het publiek, met dopjes in de oren, genieten van ‘Ur Paranoid’. En volgens Hef gaan we echt nog veel horen van The Frontiers. Toch?